Чи можна їсти солоні огірки за температури?

При застуді краще відмовитися від гострого, солоного та жирного. Дієтолог пояснила, що така їжа може спровокувати збільшення запальних процесів в організмі і в результаті викликати зневоднення. До таких продуктів належать солоні помідори і огірки. Про це повідомляє "Рідус".

Також дієтологи попередили, що солоні та мариновані огірки не слід вживати при шлунково-кишкових захворюваннях, атеросклерозі, пороках серця, гіпертонії, захворюваннях нирок (гострих та хронічних нефритах, пієлонефриті), печінці (гепатиті, холециститі, дискінезії жовчних проток), підшлункової залози та в…

Молочна кислота, яка утворюється в солоних огірках природним шляхом у процесі бродіння, благотворно впливає на мікрофлору кишечника, стимулюючи зростання корисних бактерій. Солоні огірки здатні збільшити вироблення шлункового соку, підвищують апетит і покращують перистальтику завдяки клітковині.