Чи можна замаринувати курку на добу?

Середній час маринування курки становить від 2 до 4 годин. Цілого птаха краще маринувати близько 8 годин, залишивши в холодильнику на ніч. Чим довше курка маринуватиметься, тим ніжнішим і соковитішим вийде м'ясо на виході.

Маринована курка Птах, що знаходиться в маринаді, можна зберігати в герметичній ємності в холодильнику не більше 24 годин.

Є сотні рецептів маринаду для свинячого шашлику. Однак найкращим є найпростіший, у ньому лише три інгредієнти – цибуля, сіль та мелений перець (червоний та чорний). Такий шашлик маринується 12–18 годин, тому його краще залишати на всю ніч.

Соковитість курячої грудки може забезпечити попереднє маринування. Замаринувати грудку можна в соєвому соусі, білому вині, натуральному йогурті або кефірі, і навіть – найпростіший рецепт – потримати її мінімум 1 годину у великій кількості цибулі, нарізаної кільцями.