Хто вигадав сухий кумис?

Ініціатором появи в Казахстані підприємства з виробництва сухого порошку з кобильського молока. Галимжан Мейрамбеків, що зараз є генеральним директором заводу. Він навчався в Європі, де почув про ферму Ганса Цольмана.Nov 10, 2015

Вперше готувати кумис почали кочові племена Середньої Азії та Монголії. Найраніші знайдені сліди вживання кумису відповідають епосі енеоліту (5500 років тому).

Кумис – кисломолочний напій, що піняться, з кобилячого молока, який готують за спеціальною технологією шляхом бродіння за допомогою молочнокислих бактерій. Це один із найвідоміших брендових продуктів Башкортостану. Щорічно в республіці його виготовляється понад 2 тисячі тонн.

Кумис почали готувати кочові племена Середньої Азії та Монголії ще до нашої ери, а секрет приготування цього цілющого напою зберігали у суворій таємниці. Сьогодні кумис дуже популярний у Казахстані, Киргизії, Узбекистані, Таджикистані, Монголії та Башкирії.